fredag 2 januari 2015

Månadsrapport, och portföljens utveckling.

Månadsrapport för December 2014

Funderade på att göra en sammanfattning av årets utveckling, men eftersom US dollar har stigit så mycket i förhållande till Svenska kronan, så blir det för mycket jobb med att separera aktiernas utveckling från den del som kommer från dollar, så jag låter bli.

Från och med Juli 2015 så kommer jag visa utdelningarna jämfört med 1 år tidigare, får då var portföljen i stort sett färdigskapad.

Förändring i portföljen senaste månaden
ARCP stoppar sina utdelningar inför den försenade Q3 rapporten som kommer i början av Januari.
Jag behåller de ARCP aktier jag har i min KF tills vidare.

PSEC sänkte sin utdelning men skapar istället möjligheten att ge extrautdelningar.

Skandia Realräntefond har gått mycket sämre än vissa andra långa räntefonder, så jag flyttar mina utdelningar till räntefonden   Enter Trend Räntefond A i vänta på nästa köp.

Tillfört kapital 
1000 kr

Inkomna utdelningar under December (efter källskatt.)
PHK = 344 :-
NCZ = 247 :-
ARCP = 271 :-
NWH.UN = 107 :-
PSEC  = 135 :-
TGT = 180 :-
AWDR = 2637 :-
WMB = 470 :-

Totalt = 4391 :-

Sälj
KF: Sålt hela innehavet i BPT då det är en oljeaktie med hög volatilitet/risk och jag vill inte behålla den just nu när oljemarknaden är så osäker som den är.
ISK: Sålt de ARCP jag hade i min ISK.

Köp
KF. Ökar i PSEC med pengarna från BPT försäljningen.
ISK: Köpt SAS Pref för pengarna från ARCP försäljningen.

Eventuella framtidsplaner
ISK + KF:  utdelningar kommer sparas i   Enter Trend Räntefond A    i väntan på köp.

Tillfört kapital sparas tillfälligt på +Klarna konto då jag inte vet om nästa köp blir i ISK eller KF, och jag vill inte flytta in och ut pengar i onödan.

De USA aktier jag har kvar på mitt ISK skall fungera som kassaflöde och kanske säljas om de stiger mycket i värde eller om något händer med deras utdelningar.
Utdelningarna skall investeras i Svenska aktier i ISK och eventuellt så kommer jag flytta lite mer till min KF för de aktier som har källskatt på utdelningarna.

I övrigt är det de vanliga framtidsplanerna med att spara likvider och eventuellt bara göra köp om jag ser något köpläge uppstå.

På lite längre sikt, och om kurserna blir intressanta så tittar jag bl.a på:  Swedbank, Handelsbanken, Mekonomen, Bilia, Industrivärden C, OEM International och ICA Gruppen till ISK, och till KF: WMT, JNJ, PG, MAT, HCP, MAIN, QCOM, BHP och BAX samt eventuellt Statoil (för att komplettera mina oljeaktier med norskt inför framtida Johan Sverdrup borrningar).

Räntefonderna och likvider är nu 1,37 % av mitt Portföljvärde.

Utdelningsförändring och portföljvärde  

Det totala värdet på mitt sparande är 482 983  kr.

YOC  (aktiernas utdelning i förhållande till inköpsvärdet 405 972 kr) på kommande 12 månaders utdelningar blir ca 9,44 % = 38 343 kr efter källskatten är dragen (Förra månaden 38 473).

Yield på kapital tillfört mina Avanzakonton utifrån utan att räkna utdelningar och vinster vid försäljningar inom mina ISK och KF konton tom 141231 (345 886 kr)  ger en utd på 11,09 %.

Siffrorna ovan är uträknade med troliga kommande utdelningar vilket ej blir exakt då vissa kan höja och andra sänka sina utdelningar, samt en dollarkurs på 7,70 kr för 1 USD och 6,60 kr för CAD och en kurs på 1,0 kr för 1 Nkr.

Mina 18 innehav kommer ge utdelningar varje månad enligt denna lista, med reservation för att nån utdelning kommer in månaden efter då utdelningen i USA tar några dagar att nå mitt Avanza konto.
(totalt 95 utdelningstillfällen).

Jan  Feb  Mar  Apr  Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec
 5      9      8      6     12     8      6     10      8       6     9       8

Portföljen 141231

2 kommentarer:

  1. Gillar att du fått till utdelning 12 månader om året. Skall försöka att nå dit med tiden. God fortsättning och lycka till 2015

    SvaraRadera
  2. Kul med utdelning varje månad! Jag tror jag lyckades få till det i veckan på min löneväxlingsdepå

    SvaraRadera