lördag 31 januari 2015

Månadsrapport och portföljens utveckling.

Månadsrapport för Januari 2015

Av mina Svenska portföljbolag har endast NCC rapporterat (med oförändrad utdelning.)
De flesta övriga kommer med rapporter de 2 kommande veckorna, och därmed även vilken utdelning det blir.

Det blir spännande att se hur det går för AWDR och hur deras utdelning kommer påverkas av att oljepriset gått ner så mycket. Jag förväntar mig en sänkning, men hur stor är ju frågan, och drömmen skulle vara att de rapporterar förlängda kontrakt på sina 2 riggar.

Förändring i portföljen senaste månaden
Inga förändringar.

Tillfört kapital 
1000 kr

Inkomna utdelningar under Januari (efter källskatt.)
PHK = 367 :-
NCZ = 264 :-
ARCP = 0 :- (stoppad utdelning för tillfället)
NWH.UN = 108 :-
PSEC  = 447 :-

Totalt = 1186 :-

Sälj
Inga försäljningar

Köp
Inga köp.

Eventuella framtidsplaner
ISK + KF:  utdelningar kommer sparas i   Enter Trend Räntefond A    i väntan på köp.

Tillfört kapital sparas tillfälligt på +Klarna konto då jag inte vet om nästa köp blir i ISK eller KF, och jag vill inte flytta in och ut pengar i onödan.

De USA aktier jag har kvar på mitt ISK skall fungera som kassaflöde och kanske säljas om de stiger mycket i värde eller om något händer med deras utdelningar.
Utdelningarna skall investeras i Svenska aktier i ISK och eventuellt så kommer jag flytta lite mer till min KF för de aktier som har källskatt på utdelningarna.

I övrigt är det de vanliga framtidsplanerna med att spara likvider och eventuellt bara göra köp om jag ser något köpläge uppstå.

På lite längre sikt, och om kurserna blir intressanta så tittar jag bl.a på:  Swedbank, Handelsbanken, Mekonomen, Bilia, Industrivärden C, OEM International och ICA Gruppen till ISK, och till KF: WMT, JNJ, PG, MAT, HCP, MAIN, QCOM, BHP och BAX samt eventuellt Statoil (för att komplettera mina oljeaktier med norskt inför framtida Johan Sverdrup borrningar).

Räntefonderna och likvider är nu 1,68 % av mitt Portföljvärde.

Utdelningsförändring och portföljvärde  

Det totala värdet på mitt sparande är 527 782 kr.

YOC  (aktiernas utdelning i förhållande till inköpsvärdet 405 972 kr) på kommande 12 månaders utdelningar blir ca 9,88 % = 40 127 kr efter källskatten är dragen (Förra månaden 38 343).

Yield på kapital tillfört mina Avanzakonton utifrån utan att räkna utdelningar och vinster vid försäljningar inom mina ISK och KF konton tom 150131 (346 886 kr)  ger en utd på 11,57 %.

Siffrorna ovan är uträknade med troliga kommande utdelningar vilket ej blir exakt då vissa kan höja och andra sänka sina utdelningar, samt en dollarkurs på 8,20 kr för 1 USD och 6,50 kr för CAD och en kurs på 1,0 kr för 1 Nkr.

Mina 18 innehav kommer ge utdelningar varje månad enligt denna lista, med reservation för att nån utdelning kommer in månaden efter då utdelningen i USA tar några dagar att nå mitt Avanza konto.
(totalt 95 utdelningstillfällen, men jag har ej tagit bort den för tillfället upphävda månads-utd från ARCP).

Jan  Feb  Mar  Apr  Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec
 5      9      8      6     12     8      6     10      8       6     9       8

Portföljen 150131

2 kommentarer:

 1. Ser ut att tuffa på bra. Trevlig kassaflöde från utdelningarna :)

  Apropå Awilco, så har de fasta kontrakt så intjäningen just nu påverkas bör ej påverkas alls, tvärt om kan den starka dollarn (som jag tror de får betalt i) göra att utdelningen blir på en högre nivå för oss. Utdelningen bör därför ligga i nivå med tidigare (1.1-1.15$ per aktie). Dock tror jag inte de kommer få förnyat kontrakt på ena riggen, så den stora frågan blir om de kan fixa nytt kontrakt eller ej innan det går ut i slutet av 2015. Utdelningen bör inte sänkas förrän riggarna ska uppgraderas i slutet av året, likaså påverkar inte oljepriset förrän de ska skaffar nya kontrakt vilket visats på senaste presentationen att dayrates på nya kontrakt minskats. Dock är jag själv mer och mer kritisk för fortsatt innehav. Lite jobbigt om de inte får nytt kontrakt vilket det känns som det finns ökad risk för. Hur ser de på innehavet?

  SvaraRadera
 2. Jag har ju ett förhållandevis litet innehav, och jag tänker behålla aktierna och samla på mig de utdelningar jag får under tiden.

  Rent lekmannamässigt så funderar jag i banorna att om ledningen anser att det är värt att serva/uppgradera riggarna, så borde det finnas en framtid för dem, men på vilket sätt och till vilken intjäning har jag ingen aning om.

  Detta kan innebära att de kommer ha fixat nya kontrakt i framtiden, men att de måste sänka hyran en hel del, och då också sänka utdelningen, men även om de "bara" delar ut 5% så är det ändå en helt ok utdelning för mig.

  SvaraRadera