lördag 29 november 2014

Månadsrapport. Portföljens utveckling

Månadsrapport för November 2014


Förändring i portföljen senaste månaden
Det verkar som om OPEC inte är intresserade av att höja oljepriset just nu.
Jag vet inte varför, men man kan ju spekulera i om de vill göra oljan så billig så att det blir för dyrt för vissa att ta upp oljan med de nya teknikerna som bla USA håller på med, vilket kan leda till att de företagen går i konkurs och sedan kan de höja oljepriset vid ett för OPEC länderna bättre läge.
Men det är en ren spekulation från min sida, så vi får väl bara vänta och se vad som händer.

Oljeprisets nedgång har påverkat mina olja/energi aktiers värde en del, men bara BPT har än så länge sänkt sin utdelning.

Tillfört kapital 
3000 kr

Inkomna utdelningar under November (efter att källskatten är dragen.)
PHK = 342:-
NCZ = 246:-
ARCP = 263:-
NWH.UN = 107:-
PSEC  = 129:-
CBRL = 213:-
KMI = 138:-
OHI = 238:-

Totalt = 1676:-

Sälj
Inga försäljningar under månaden.

Köp
KF. Ökar i PSEC

Eventuella framtidsplaner
ISK + KF:  utdelningar kommer sparas i Skandia Realräntefond i väntan på köp. (Så länge räntan är så här låg så är det inte lönt att spara utdelningarna i Atlant Stability eller Spiltan Räntefond Sverige).

Tillfört kapital sparas tillfälligt på +Klarna konto då jag inte vet om nästa köp blir i ISK eller KF, och jag vill inte flytta in och ut pengar i onödan.

De USA aktier jag har kvar på mitt ISK skall fungera som kassaflöde och kanske säljas om de stiger mycket i värde eller om något händer med deras utdelningar.
Utdelningarna skall investeras i Svenska aktier i ISK och eventuellt så kommer jag flytta lite mer till min KF för de aktier som har källskatt på utdelningarna.

I övrigt är det de vanliga framtidsplanerna med att spara likvider och eventuellt bara göra köp om jag ser något köpläge uppstå.

På lite längre sikt, och om kurserna blir intressanta så tittar jag bl.a på:  Swedbank, Handelsbanken, Mekonomen, Bilia, Industrivärden C, OEM International och ICA Gruppen till ISK, och till KF: WMT, JNJ, PG och BAX samt eventuellt Statoil (för att komplettera mina oljeaktier med norskt inför framtida Johan Sverdrup borrningar).

Räntefonderna och likvider är nu 1,13 % av mitt Portföljvärde.

Utdelningsförändring och portföljvärde  

Det totala värdet på mitt sparande är 478 488  kr.

YOC  (aktiernas utdelning i förhållande till inköpsvärdet 411 615 kr) på kommande 12 månaders utdelningar blir ca 9,35 % = 38 473 kr efter källskatten är dragen (Förra månaden 36 881).

Yield på kapital tillfört mina Avanzakonton utifrån utan att räkna utdelningar och vinster vid försäljningar inom mina ISK och KF konton tom 141130 (344 886 kr)  ger en utd på 11,16 %.

Siffrorna ovan är uträknade med troliga kommande utdelningar vilket ej blir exakt då vissa kan höja och andra sänka sina utdelningar, samt en dollarkurs på 7,40 kr för 1 USD och 6,50 kr för CAD och en kurs på 1,0 kr för 1 Nkr.

Mina 18 innehav kommer ge utdelningar varje månad enligt denna lista, med reservation för att nån utdelning kommer in månaden efter då utdelningen i USA tar några dagar att nå mitt Avanza konto.
(totalt 95 utdelningstillfällen).

Jan  Feb  Mar  Apr  Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec
 6      8      8      7     11     8     7     9      8      7     8       8

Portföljen 141129


Bilden är lite skuren då den är skapad på min laptop med mindre skärm.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar