tisdag 1 juli 2014

Månadsrapport Portföljens utveckling.

Månadsrapport Juli 2014

Denna rapport skapades under semestern på varmare breddgrader på en laptop, så portföljbilden blev lite skuren.

Förändring i portföljen senaste månaden

Tillfört kapital 
1000 kr

Sälj
ISK : Sålt delar av mina aktier i Sectra (tog hem lite vinst) och Acando (innan de meddelade om samgåendet med Connecta) och flyttat över kapitalet till min KF.

Köp
KF :
PSEC då jag tycker att det de skriver på Seeking Alpha låter tillräckligt bra för att jag skall in i aktien igen, och dessutom till ett lägre pris än när jag sålde.
Kanadensiska REIT'en NorthWest Healthcare Properties REIT (NWH.UN)
ISK :
En chanspost i Mycronic som kan bli mycket värt.

Eventuella framtidsplaner
De USA aktier jag har kvar på mitt ISK skall fungera som kassaflöde och bara säljas om de stiger mycket i värde eller om något händer med deras utdelningar.
Utdelningarna skall investeras i Svenska aktier i ISK och eventuellt så kommer jag flytta lite mer till min KF för de aktier som har källskatt på utdelningarna.

I övrigt är det de vanliga framtidsplanerna med att:
Spara likvider, öka i mina innehav, och sänka GAV.

På lite längre sikt vill jag köpa Swedbank, Mekonomen, Industrivärden C, OEM International och ICA Gruppen,
WMT (komplettera TGT), KO, JNJ samt eventuellt Statoil (för o komplettera mina oljeaktier med norskt inför framtida Johan Sverdrup borrningar).

Räntefonderna och likvider är nu 1,31 % av mitt Portföljvärde.

Utdelningsförändring och portföljvärde  

Det totala värdet på mitt sparande är 453 213 kr (förra månaden 428 781 kr), Jag tackar dollarkursen för en del av ökningen.

YOC  (aktiernas utdelning i förhållande till inköpsvärdet 383 745 kr) på kommande 12 månaders utdelningar blir ca 8,32 % = 31 924 kr efter källskatten är dragen (Förra månaden 28 232 ).

Yield på kapital (heter det så ??) tillfört mina Avanzakonton utifrån utan att räkna utdelningar och vinster vid försäljningar inom mina ISK och KF konton tom 140630 = 337 886 kr  vilket ger en utd på 9,45%

Siffrorna ovan är uträknade med troliga kommande utdelningar vilket ej blir exakt då vissa kan höja och andra sänka sina utdelningar, samt en dollarkurs på 6,60 kr för 1 USD och 6,2 kr för CAD och en kurs på 1,1 kr för 1 Nkr.

Mina 20 innehav kommer ge utdelningar varje månad enligt denna lista, med reservation för att nån utdelning kommer in månaden efter då utdelningen i USA tar några dagar att nå mitt Avanza konto.
(totalt 103 utdelningstillfällen).

Jan  Feb  Mar  Apr  Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec
 7      7     10      8    10    10   8     8     10      8      7      10

Portföljen 140630

.

3 kommentarer:

 1. Det var inte dåligt med utdelning :) Enda blaggaren jag sett med YoC över 5% men Awilco hjälper en del :) Var nyfiken varför du valde att ta in just BPT, NCZ och PHK, fanns det fler alternativ? Har själv börjat kolla en del på REITs och BCDs samt CEFs för att få några rent utdelningsposter i portföljen som jag hoppas kunna kolla igenom under sommaren.

  Seeking Alpha har mycket bra. Något som jag höll med om som nämndes i kommentarerna till PSEC var att de tar 2% i förvaltningsavgift vilket är väldigt saftigt. Speciellt med tanke på storleken av deras portfölj. Sedan får de extra betalt för varje procent över 7% i utdelning vilket gör att de finns incitament att ta ta mer riskfyllda placeringar för att få denna avkastning. För mig har de gjort att jag tagit det lite lugnt även om 13% är väldigt frestande. Lät som du kom in på bra pris så kanske värt att hålla. Tankar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du tittade förbi.
   Som jag skrivit i min strategiförklaring så är jag inte en av dem som gör analyser då så många gör det och inte ens bankernas analytiker prickar rätt alla gånger.

   Nu i början av min "karriär" som utdelningsinvesterare så ville jag få igång mitt kassaflöde, och då har jag letat runt på bloggarna (Svenska samt Amerikanska) och läst vad som skrivits i artiklar och kommentarerna, och när jag hittat något som låtit bra så har jag köpt.

   Mycket bra info har kommit från Seeking Alpha.

   Nu kommer jag försöka spara ihop 10-20% med likvider/räntefonder, men mitt mål är att ha pengarna arbetande med nya utdelningar, iaf så länge som utvecklingen pekar mot fortsatt uppgång.
   Plötsliga nedgångar går ju inte att förutse, men stora makroförändringar missar man inte.
   Sedan vill jag äga många företag, så portföljen inte påverkas för mycket om ett eller 2 företag går dåligt.

   Att äga PSEC samt PHK och NCZ är för mig lite som att ha en del pengar på högräntekonton, dvs de har ingen direkt growth (förutom PSEC), men skapar ett kassaflöde som jag kan använda till andra köp.

   Jag är väl en motsats till Lundaluppens försiktighet, dvs jag chansar mest med aktier jag tycker det skrivs bra saker om och jag köper kanske inte alltid till bästa pris.

   Radera
 2. Jag googlade hur många dagar det tar för amerikansk dividend att komma in på Avanzakonton och kom till din blogg :) jag ska bookmark och återkomma./mvh Henke

  SvaraRadera