fredag 1 augusti 2014

Månadsrapport, Portföljens utveckling

Månadsrapport Augusti 2014


Förändring i portföljen senaste månaden

Tillfört kapital 
1000 kr

Sälj
KF: Jag sålde hela mitt innehav i Lorillard Inc (LO) som jag bara ägt sedan Maj, men i och med att de blir uppköpta och att marknaden inte gillade detta så ville jag ej ligga kvar i aktien. Jag tog hem en liten vinst på 10%.

Köp
KF: Ökat i TGT med pengar från LO försäljningen.

Eventuella framtidsplaner
ISK + KF:  utdelningar kommer sparas i Atlant Stability och Skandia Realräntefond (Ny) samt Spiltan räntefond Sverige tillsvidare.

Tillfört kapital sparas på +Klarna konto då jag inte vet om nästa köp blir i ISK eller KF, och jag vill inte flytta in och ut pengar i onödan.

De USA aktier jag har kvar på mitt ISK skall fungera som kassaflöde och kanske säljas om de stiger mycket i värde eller om något händer med deras utdelningar.
Utdelningarna skall investeras i Svenska aktier i ISK och eventuellt så kommer jag flytta lite mer till min KF för de aktier som har källskatt på utdelningarna.

I övrigt är det de vanliga framtidsplanerna med att spara likvider.

På lite längre sikt, och om kurserna blir intressanta så tittar jag på:  Swedbank, Mekonomen, Industrivärden C, OEM International och ICA Gruppen till ISK och till KF: WMT, JNJ, PG och BAX samt eventuellt Statoil (för o komplettera mina oljeaktier med norskt inför framtida Johan Sverdrup borrningar).

Räntefonderna och likvider är nu 2,15 % av mitt Portföljvärde.

Utdelningsförändring och portföljvärde  

Det totala värdet på mitt sparande är  459 118 kr (förra månaden 453 213 kr).

YOC  (aktiernas utdelning i förhållande till inköpsvärdet 383 745 kr) på kommande 12 månaders utdelningar blir ca 8,52 % = 32 643 kr efter källskatten är dragen (Förra månaden 31 924 ).

Yield på kapital tillfört mina Avanzakonton utifrån utan att räkna utdelningar och vinster vid försäljningar inom mina ISK och KF konton tom 140731 (338 886 kr)  ger en utd på 9,63 %

Siffrorna ovan är uträknade med troliga kommande utdelningar vilket ej blir exakt då vissa kan höja och andra sänka sina utdelningar, samt en dollarkurs på 6,80 kr för 1 USD och 6,30 kr för CAD och en kurs på 1,1 kr för 1 Nkr.

Mina 19 innehav kommer ge utdelningar varje månad enligt denna lista, med reservation för att nån utdelning kommer in månaden efter då utdelningen i USA tar några dagar att nå mitt Avanza konto.
(totalt 99 utdelningstillfällen).

Jan  Feb  Mar  Apr  Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec
 7      7      9      8     10     9     8     8      9      8      7       9

Portföljen 140731


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar