Start

onsdag 1 juni 2016

Månadsrapport och Portföljens utveckling.

Månadsrapport för Maj 2016


Förändring i portföljen senaste månaden

Efter Parisavtalet om att sänka CO2 utsläppen i vintras så intresserade jag mig mer för LPG och LNG, och därför hade jag börjat köpa på mig Avance.

Sedan Avance Gas i år överaskande valde att bara dela ut ca 50% av vinsten varje kvartal, så är det svårare att veta vad den framtida utdelningen kan bli, så i mitt kalkylblad nederst så sänker jag den förväntade utdelningen till 2 USD årligen.
De har gjort detta bland annat för att skapa en större kassa för eventuella förvärv och minska sina lån vad jag förstått.

Detta bolag är idag en lite för stor post i min portfölj, då jag köpte på mig mer för att sänka mitt GAV, men den har fortsatt ner och jag väljer att behålla inför framtiden.

Hur länge detta kommer fortsätta och vilken nivå de kommer ligga på i framtiden är svårt att veta, och när dessutom dagsraterna ligger lägre än vanligt så får vi se hur det blir.
Detta året och nästa så kommer det ut fler gastankers på marknaden, men därefter finns det vad jag förstått inga fler tankers på gång i varven, så förhoppningsvis kommer vinsterna öka igen från och med 2018, men det är en chansning, och jag tror på ökat LPG (Liquefied Petrolium Gas) användande i framtiden.
Jag vill även köpa in mig i LNG (Liquefied Natural Gas) verksamheten.

Bloggaren http://originalbraila.blogspot.se/ skriver en hel del om LNG och andra råvaror bland annat ädelmetaller.

Jag hade missat att ändra i mitt kalkylblad att FLY stoppat sina utdelningar, och jag kommer troligen sälja hela innehavet.


Tillfört kapital 
Inget tillfört

Inkomna utdelningar under Maj (efter källskatt.)

OEM B = 370:-
GAIN = 139:-
PHK = 309:-
NCZ = 243:-
SSW = 213:-
ACAN B = 1912:-
SJR B = 1428:-
CBRL = 182:-
SAS Pref = 1875
MYCR = 3376:-
AVANCE = 3602:-
SDIV = 108:-
SPFF = 102:-
INDU C = 280:-
NWH.UN = 361:-
MAIN = 167:-
OHI = 426:-
PSEC  = 530:-
HTGC = 351:-
TELE2 B = 1257:-

Totalt = 17 231:-

Jag saknar utdelningen från Royal Bank of Canada (RY).
Jag börjar bli lite orolig för Avanza om de missar att betala ut ytterligare en utdelning.
De "glömde" även min utdelning i HTGC i Mars !!!


Sälj
Inga försäljningar.

Köp
Inga köp.

Eventuella framtidsplaner

Jag väntar med köp troligen ända till mitten/slutet på sommaren då jag bland annat inte vet hur Storbritanniens EU omröstning i Juni kommer påverka värdens börser.

Funderar annars på att starta nytt innehav i DLNG och eventuellt även i BPF.UN.

Vill gärna öka i några av mina BDC bolag och då främst i GAIN och MAIN.

Jag skulle gärna vilja köpa några fler REIT bolag.

Jag avvaktar med att öka i STATOIL, men hoppas att jag hinner göra det innan oljepriset och aktien stiger för mycket, vilket inte ser så bra ut för tillfället.


ISK + KF:

Utdelningar kommer troligen bara ligga kvar på kontot inför nästa köp eller amortering och endast i undantagsfall sparas i Spiltan Räntefond Sverige.


Räntefonderna och likvider är just nu 1,57 % av mitt Portföljvärde.

Utdelningsförändring och portföljvärde  

Det totala värdet på mitt sparande är 1 043 535 kr.

YOC  (aktiernas utdelning i förhållande till inköpsvärdet 1 015 063 kr) på kommande 12 månaders utdelningar blir ca 8,22% = 83 472 kr efter källskatten är dragen (Förra månaden 94 282 kr).

Siffrorna ovan är uträknade med troliga kommande utdelningar vilket ej blir exakt då vissa kan höja och andra sänka sina utdelningar, samt en automatisk kurs via Google Finance för USD, CAD och NOK.

Mina 35 innehav kommer ge utdelningar varje månad ungefär efter denna lista, med reservation för att nån utdelning kommer in månaden efter då utdelningen i USA tar några dagar att nå mitt Avanza konto, samt så skiftar enstaka bolag utdelningsmånad.
(totalt 163 utdelningstillfällen).

Jan  Feb  Mar  Apr  Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec
 10   15     13    11   21     14   10  15    15    10    16    13

Portföljen 160531


2 kommentarer:

  1. Avanza missade utdelning från en av mina ETF också. Jag fick påminna dom, flera månader efter faktumet. "Ursäkta, vi har satt in pengarna nu". Inte förtroendeingivande. Jag har rätt många innehav, skall jag behöva kontrollera vartenda ett, utländska kvartalsutdelare osv? Blir meckigt det.

    SvaraRadera
  2. jag har också märkt av fenomenet med "bortglömda"/"missade" utdelningar (på avanza). Jag tror att avanza får en klumpsumma som avser alla som har innehav, sen skall de försöka fördela det till rätt konton vilket inte alltid verkar gå så bra.

    En misstanke är att det spelar roll med antalet aktier vid utbetalningsdatumet jämfört när exdatumet var. Men, bara en misstanke än så länge.

    SvaraRadera