tisdag 24 mars 2015

Varför det kan vara bra att köpa, även om vissa säger att en aktie är för dyr.

Visst är det lättare att uppskatta artiklar som stödjer ens egen strategi, men denna artikel är läsvärd för alla som tänker långsiktigt tror jag.

Why Stock Charts Are Misleading for Dividend Investors?




.

söndag 1 mars 2015

Månadsrapport och portföljens utveckling.

Månadsrapport för Februari 2015


Förändring i portföljen senaste månaden

Inga förändringar, men kommer att ändra mitt likvidsparande till Spiltan Räntefond Sverige då Enter Trend Räntefond A  liksom övriga långa räntefonder har visat en klar nedgång de senaste veckorna, vilket jag inte riktigt förstår då den visade fin uppgång direkt efter Sveriges räntesänkning och brukar gå bra när vi har låg ränta.
Kanske beror det på att många har sålt av och lagt sitt sparande i aktiefonder istället, då den svenska börsen har startat året starkt.

På Måndag 150302 skall den försenade Q3 2014 rapporten från ARCP komma om jag förstått allt rätt.
Vi får se om alla svaren kommer och hur det blir med utdelningen i framtiden, och om man får någonting för den uppskjutna utdelningen.

Tillfört kapital 
1000 kr

Inkomna utdelningar under Februari (efter källskatt.)
PHK = 380 :-
NCZ = 274 :-
CBRL = 238 :-
SAS Pref = 650 :-
ARCP = 0 :- (stoppad utdelning för tillfället)
NWH.UN = 110 :-
PSEC  = 450 :-
OHI = 274 :-
KMI = 159 :-

Totalt = 2535 :-

Sälj
Inga försäljningar

Köp
Inga köp.

Eventuella framtidsplaner
Mitt innehav i Mycronic har stigit rejält (225% sedan sommaren 2014) och jag funderar på att sälja av en del då jag inte vill att ett bolag skall vara för stort i portföljen.
Dessa pengar kommer troligen användas till att utöka semesterkassan för nästa resa till värmen.

ISK + KF:  utdelningar kommer sparas i   Spiltan Räntefond Sverige  i väntan på köp.

Tillfört kapital sparas tillfälligt på +Klarna konto då jag inte vet om nästa köp blir i ISK eller KF, och jag vill inte flytta in och ut pengar i onödan.

De USA aktier jag har kvar på mitt ISK skall fungera som kassaflöde och kanske säljas om de stiger mycket i värde eller om något händer med deras utdelningar.
Utdelningarna skall investeras i Svenska aktier i ISK.

I övrigt är det de vanliga framtidsplanerna med att spara likvider och eventuellt bara göra köp om jag ser något köpläge uppstå.

På lite längre sikt, och om kurserna blir intressanta så tittar jag bl.a på:  Swedbank, Handelsbanken, Mekonomen, Bilia, Industrivärden C, OEM International och ICA Gruppen till ISK, och till KF: SDIV, SPFF,  WMT, JNJ, PG, MAT, HCP, MAIN, QCOM, BHP, BAX och WBA samt eventuellt Statoil (för att komplettera mina oljeaktier med norskt inför framtida Johan Sverdrup borrningar).

Räntefonderna och likvider är nu 2,12 % av mitt Portföljvärde.

Utdelningsförändring och portföljvärde  

Det totala värdet på mitt sparande är 585 021 kr.

YOC  (aktiernas utdelning i förhållande till inköpsvärdet 405 972 kr) på kommande 12 månaders utdelningar blir ca 10,28 % = 41 747 kr efter källskatten är dragen (Förra månaden 40 127).

Yield på kapital tillfört mina Avanzakonton utifrån, utan att räkna eventuella uttag, utdelningar och vinster vid försäljningar inom mina ISK och KF konton tom 150228 (347 886 kr)  är en utd på 12 %.

Siffrorna ovan är uträknade med troliga kommande utdelningar vilket ej blir exakt då vissa kan höja och andra sänka sina utdelningar, samt en automatisk kurs via Google Finance för USD, CAD och NOK.

Mina 18 innehav kommer ge utdelningar varje månad enligt denna lista, med reservation för att nån utdelning kommer in månaden efter då utdelningen i USA tar några dagar att nå mitt Avanza konto.
(totalt 95 utdelningstillfällen, men jag har ej tagit bort den för tillfället upphävda månads-utd från ARCP).

Jan  Feb  Mar  Apr  Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec
 5      9      8      6     12     8      6     10      8       6     9       8

Portföljen 150228